In april 2019 startte Marjan samen met oud-collega Heleen Bosma een inzamelingsactie voor de acteurs van Pippi Langkous, die als kind eenmalig een klein bedrag hebben ontvangen voor hun rol in de beroemde films, en daarna niks meer kregen. De royalty’s van de wereldwijd 50 jaar lang herhaalde serie moeten enorm zijn geweest, maar de acteurs kregen er niets van en worden hun hele leven al ‘achtervolgd’ door hun personages Pippi, Annika en Tommie.
Marjan en Heleen startten de actie met als achterliggend idee dat de fans dankjewel konden zeggen door een klein bedrag te doneren. Het AD pakte de actie op en wat volgde was niet te overzien… Marjan en Heleen verschenen bij omroep Gelderland (lollig filmpje zie je hier), alle Nederlandse kranten, diverse radio-omroepen (zoals Gerard Ekdom en Coen en Sander), Eenvandaag en vele internationale websites en kranten. Van Polen tot Zweden, van Duitsland tot Groenland.
Marjan en Heleen haalden €37.000 op en mochten dit als cheque overhandigen aan de acteurs zelf. Het was een bijzondere dag.

Artikel in Bild, de grootste krant van Euroa. De link vind je hier.

Een van de vele artikelen in het AD over de inzamelingsactie. Link vind je hier.

Lunch met de acteurs van Pippi Langkous én met Heleen Bosma.