Haver Producties bestaat uit Marjan en Jorg. Zij werken samen met diverse professionals op het gebied van journalistiek, (eind)redactie, marketing, fotografie en illustratie.

Jorg Tönjes
Landbouw- en natuurkenner, publicist, organisator
Focus op natuurinclusieve landbouw, gezonde voeding en plattelandsontwikkeling


Landbouw- en natuurkenner

Jorg was vanaf het begin van de middelbare school actief in een jeugdbond voor natuurstudie. Hij gaat nog steeds graag de natuur in. In zijn werk als landbouwkundige bleef zijn interesse gericht op het gebruik van de natuur bij de productie van gezond voedsel. Dat is nu actueler dan ooit. Bij journalistiek werk voor het Agrarisch Dagblad, Nieuwe Oogst en de bladen van uitgever Agrio zocht hij de raakvlakken tussen gangbare en ecologische stromingen in de landbouw. Naast dit werk was Jorg cursusdocent, mede-oprichter van plattelandsontwikkelingsbedrijf Hof van Twello en actief in natuur- en milieu-onderwijs en Slow Food.

Publicist
Jorg schrijft graag inhoudelijke stukken met een luchtige knipoog. Hij richt zich steeds meer op eigen verhalen en verhalen in opdracht van mensen en bedrijven met een warm hart voor platteland, gezondheid, landbouw, milieu, energie en samenleving & cultuur. Het begrijpelijk opschrijven van ingewikkelde zaken is zijn specialiteit. De dingen die hij samen met Marjan voor Haver Producties maakt moeten tot denken aanzetten, terwijl ze leesbaar en lichtvoetig blijven. Er is een duidelijk verband tussen ecologie, landbouw, voeding en gezondheid. Steeds als daar weer meer bekend over wordt schrijft Jorg daarover.

Organisator
Tijdens zijn werk koos Jorg steeds voor het zelf oppakken van projecten. Dat leverde speciale themanummers op over (biologische) landbouw, ondernemen in de agrarische sector en regionale economie.
Bij Hof van Twello zocht hij samen met partners de publiciteit voor duurzame vormen van landbouw met een regionale afzet. Daarbij speelde de economische gezondheid van het bedrijf een belangrijke rol.
Hij heeft bestuursfuncties gehad bij Milieucentrum Deventer en de stichting Schooltuinen in dezelfde plaats.

CV
Jorg studeerde in 1993 af in de Tropische Plantenteelt aan de Universiteit van Wageningen en richtte zich later sterk op Nederland en Europa. Hij schoolde onder meer bij als cursusdocent en journalist/redacteur.

Telefoon: 06 28762456
E-mail: jorg@haverproducties.nl
Website: vandegrondaf.nl

Marjan Tulp
Schrijver, bedenker en bladenmaker
Focus op leven op het platteland, landbouw, gezonde voeding, mens&dier.


 

 

 

 

 


Schrijver

Marjan is schrijver van feature-artikelen en human interest verhalen. Ze is goed in storytelling, how-to/hoe zit dat en ‘het verhaal achter’. Ze schrijft graag over mensen met passie en doet dit leesbaar, beeldend en bij voorkeur met een vleugje humor. Marjan schrijft/schreef voor onder meer voor de magazines Landleven, Boerderij, Autoweek Classics, Juist (Elsevier), Zorgvisie, Misset Horeca, De Gelderlander, het AD en het NRC. In 2013 verscheen haar avonturenroman Leandro (5 sterren op Bol.com). Ze schrijft momenteel aan een kinderboek, iets met een uil en een teckel die zich kan omdraaien om zijn eigen vel.

Bedenker
Marjan is bedenker van concepten, ontdekt graag een rode draad in een idee en werkt dit uit tot een plan met een communicatieaanpak. Marjan is goed in het bereiken van grote groepen mensen, producent van (online) magazines/websites, schrijver en uitgever van fictie en non-fictie boeken. Ze geeft communicatie-advies op maat. Ze is LAG-lid bij LEADER-Achterhoek – wat wil zeggen dat ze adviseur is namens de gemeente Doetinchem voor Europese subsidie voor mensen met een plan dat de leefbaarheid op het platteland verbetert – en verzorgt hiervoor ook de communicatie.

Bladen-/boekenmaker
Marjan produceerde het kadoboek met website, theatervoorstelling en communicatietraject voor ‘Stapelgek van paarden’ door M.K. de Manvan dat 5 september 2017 verscheen.
In 2016 produceerde en schreef ze onder meer het Jaarbericht van de internationale agrarische coöperatie Avebe in opdracht van JEEN, Bureau voor Communicatie.
Ze werkte o.a. 12,5 jaar als (hoofd)redacteur voor een glossy publieksblad, een vakblad en grote nieuwssite bij Reed Business Information

CV
Marjan studeerde af in Communicatiekunde aan de Hanzehogeschool (1992) en de Rijksuniversiteit Groningen (1994) en voltooide cursussen redactie, communicatie en marketing, zoals NIMA-a.

Telefoon: 06 27832359
E-mail: marjan@haverproducties.nl
Website: marjantulp.nl